Colo-Colo

Colo-Colo
Colo-Colo.png
Informații generale
Nume completClub Social y Deportivo Colo-Colo
PoreclăLos Albos (Albii),
El Cacique (Șefii),
El Eterno Campeón (Campionii eterni)
Data fondării19 aprilie 1925
Culori600px Colo Colo.png 
StadionEstadio Monumental David Arellano
Santiago, Chile
(45.953 [1] de locuri)
CampionatPrimera División de Chile
PreședinteGuillermo Mackenna
Antrenor Gustavo Quinteros[*][[Gustavo Quinteros (fotbalist bolivian)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
Instagram
Echipament
Kit body whitestripesonrsha.png
Kit body.svg
Kit right arm.svg
Kit shorts.svg
Kit socks long.svg
Acasă
Kit body.svg
Kit right arm.svg
Kit shorts.svg
Kit socks long.svg
Deplasare
Sezon actual
Soccerball current event.svg
Pentru sezonul în curs vedeți:
2018
Modifică date / text Consultați documentația formatului

Club Social y Deportivo Colo-Colo[1] este un club chilian de fotbal. Ei au câștigat un număr record de titluri naționale și este singura echipă chiliană care a câștigat Copa Libertadores (1991). Colo-Colo este cunoscută ca „Albos” (Albii zăpezii), „el Cacique” (Șeful), „El Indio” (Indianul) și „Eterno Campeón” (campionul etern). Culorile lor tradiționale constau într-un tricou alb, pantaloni scurți negrii, și șosete albe. După moartea lui David Arellano, negrul a fost adăugat în partea de sus a emblemei de pe tricoul alb ca tribut. Colo-Colo joacă în comuna chiliană Macul din Santiago.

Colo-Colo a câștigat un total de 46 titluri, cuprinzând 4 titluri de amatori, 39 turnee naționale în epoca profesională și 3 campionate internaționale. De la crearea Primerei División de Chile în 1933, Colo-Colo este singura echipă care a jucat toate campionatele fără să fie retrogradată.[2] Clubul a câștigat un record de 29 campionate în Primera División de Chile.[3] Clubul a fost clasat printre primele 30 de cluburi de fotbal din IFFHS în All-Time Club World Ranking, în 2007.[4]

Palmares

Campionatul Amator

  • Campeonato Liga Central de Football de Santiago
    • Câștigători (3): 1925, 1928, 1929
  • Campeonato Asociación de Football de Santiago
    • Câștigători (1): 1930

Palamares național

  • Primera División de Chile
    • Campioni (31): 1937 , 1939, 1941, 1944, 1947, 1953, 1956, 1960, 1963, 1970, 1972, 1979, 1981, 1983, 1986, 1989, 1990, 1991, 1993, 1996, 1997 (C), 1998, 2002 (C), 2006 (A), 2006 (C), 2007 (A), 2007 (C), 2008 (C), 2009 (C), 2014 (C), 2015 (A)
    • Locul doi (16): 1933, 1943, 1952, 1954, 1955, 1958, 1959, 1966, 1970, 1973, 1982, 1987, 1992, 1997 (A), 2003 (A), 2003 (C), 2008 (A)
  • Copa Chile
    • Câștigători (11): 1958, 1974, 1981, 1982, 1985, 1988, 1989, 1990, 1994, 1996, 2016
    • Locul doi (4): 1979, 1980, 1987, 1992

Palmares internațional

  • Copa Libertadores
    • Câștigători (1): 1991
    • Locul doi (1): 1973
  • Recopa Sudamericana
    • Câștigători (1): 1992
  • Copa Interamericana
    • Câștigători (1): 1991
  • Cupa Intercontinentală
    • Locul doi (1): 1991
  • Copa Sudamericana
    • Locul doi (1): 2006

Internaționali importanți

Guillermo Arellano

Ernesto Chaparro

Roberto Cortes

Victor Morales

Guillermo Saavedra

Carlos Schneeberger

Guillermo Subiabre

Arturo Torres

Fernando Campos

Arturo Farias

Manuel Machuca

Manuel Muñoz

Osvaldo Saez

Francisco Urroz

Misael Escuti

Jorge Toro

Mario Ortiz

Mario Moreno

Humberto Cruz

Francisco Valdez

Alberto Valentini

Rolando Garcia

Sergio Ahumada

Leonardo Veliz

Lotul actual

Pentru transferurile din acest sezon vezi Colo-Colo în 2010

Nr. Poziție Jucător
1 Paraguay P Justo Villar
2 Chile F Paulo Diaz
4 Paraguay F José Cáceres
5 Argentina F Julio Barroso
6 Chile M Jorge Lagües
7 Chile A Esteban Paredes
8 Chile M Esteban Pavez
9 Chile A Luis Pedro Figueroa
10 Argentina M Emiliano Vecchio
11 Chile F Gonzalo Fierro
12 Chile P Paulo Garcés
15 Chile F Jean Beausejour
Nr. Poziție Jucător
16 Chile M Bryan Carvalho
17 Chile F Luis Pavez
19 Statele Unite ale Americii F Modou Jadama
20 Chile M Jaime Valdés
21 Chile F Camilo Rodríguez
22 Chile A Juan Delgado
23 Chile M Claudio Baeza
24 Chile F Hardy Cavero
25 Chile P Pablo Soto
26 Chile A Humberto Suazo
28 Chile F Dilan Zúñiga
31 Chile P Álvaro Salazar

Colo-Colo la Copa Sudamericana 2006

Soccer Field Transparant.svg

Cejas
Ormeño
Riffo
Henriquez
Vidal
Fierro
Melendez
Sanhueza
Fernandez
Suazo
Sanchez
Colo Colo: Sudamericana 2006 lineup
An PG W D L GF GA PTS GD Fază
2006 12 8 1 3 29 12 25 +17 Finalistă
2007 6 1 5 0 7 5 8 +2 Optimi
Total 18 9 6 3 36 17 33 19

Jucători notabili

  • Chile
  • Chile Miguel Aceval (2001-2006, 2007)
  • Chile Sergio Ahumada (1970-1974)
  • Chile Luis Hernán Álvarez (1958-1965)
  • Chile David Arellano (1925-1927)
  • Chile Francisco Arrué (1994-1999)
  • Chile Fernando Astengo (1986)
  • Chile Ivo Basay (1995-1999)
  • Chile Claudio Bravo (2002-2006)
  • Chile Víctor "Pititore" Cabrera (1985)
  • Chile Carlos Caszely (1967-1973, 1978-1983, 1985-1986)
  • Chile Jorge Contreras (1993-1994)
  • Chile Pablo Contreras (1996-1999)
  • Chile Nicolás Córdova (1997-2000)
  • Chile Humberto Cruz (1963-1971)
  • Chile Misael Escuti (1946-1964)
  • Chile Fabián Estay (1995-1996)
  • Chile Matías Fernández (2004-2006)
  • Chile Gonzalo Fierro (2002-2008)
  • Chile Elías Figueroa (1982)
  • Chile Lizardo Garrido (1982)
  • Chile Aníbal González (1992, 1994)
  • Chile Rafael González (1969-?)
  • Chile Sebastián González (1998-2002, 2009)
  • Chile David Henríquez (1995-2002, 2003-2004, 2005-2007)
  • Chile Leonel Herrera Rojas (1967-1974, 1979-1986)
  • Chile Leonel Herrera Silva (1989, 1991, 1993, 1995)
  • Chile Alejandro Hisis (1982-1985, 1992)
  • Chile Braulio Leal (2000-2004, 2005-2006)
  • Chile Sergio Livingstone (1957)
  • Chile Frank Lobos (1998-1999, 2006)
  • Chile Jaime Lopresti (2001-2002)
  • Chile Claudio Maldonado (1998-1999)
  • Chile Héctor Mancilla (2006)
  • Chile Javier Margas (1990-1995, 1996)
  • Chile Rodrigo Meléndez (2006-)
  • Chile Luis Mena (1996-)
  • Chile Gabriel Mendoza (1991-1996, 2001)
  • Chile Sergio Messen (1971-1974)
  • Chile Cristián Montecinos (1999)
  • Chile Argentina Daniel Morón (1989-1995)
  • Chile Manuel Muñoz (1949-1958)
  • Chile Adolfo Nef (1973-1980)
  • Chile Manuel Neira (1994-1995, 1997-1999, 2002-2004)
  • Chile Raúl Ormeño (1975-1991)
  • Chile Mario Osbén (1980-1985)
  • Chile Simón Parra (1966-1976)
  • Chile Jaime Pizarro (1983-1993)
  • Chile Marcelo Ramírez (1984-1989, 1991-2001)
  • Chile Miguel Ramírez (1991-1995, 2004-2005)
  • Chile Carlos Reinoso (1970)
  • Chile Pedro Reyes (1993-1998)
  • Chile Miguel Riffo (2002-)
  • Chile Carlos Rivas (1978-1982)
  • Chile Jorge (George) Robledo (1953-1958)
  • Chile Ted Robledo (1953-?)
  • Chile Francisco Rojas (1994-1995, 1996-2000)
  • Chile Ricardo Rojas (2008)
  • Chile Roberto Rojas (1983-1987)
  • Chile Sebastián Rozental (2001-2002)
  • Chile Hugo Eduardo Rubio (1986-1987, 1991-1994, 1995-1996)
  • Chile Alexis Sánchez (2006-2007)
  • Chile Arturo Sanhueza (2005-)
  • Chile José Luis Sierra (1996-1998, 1999-2001)
  • Chile Humberto Suazo (2006-2007)
  • Chile Guillermo Subiabre (1927-1934)
  • Chile Héctor Tapia (1994-1998, 2001, 2005)
  • Chile Jorge Toro (1959-1962)
  • Chile Francisco Valdés (1961-1969, 1972-1975)
  • Chile Jorge Valdivia (2003-2006)
  • Chile Dion Valle (1993-1995)
  • Chile Marcelo Vega (1993-1995)
  • Chile Jaime Vera (1983-1988)
  • Chile Arturo Vidal (2006-2007)
  • Chile Eduardo Vilches (1989-1994)
  • Chile Moisés Villarroel (2003-2008)
  • Chile Oscar Wirth (1979-1980)
  • Chile Patricio Yáñez (1991-1995)
  • Chile Iván Zamorano (2003)
  • Argentina
  • Argentina Chile Marcelo Barticciotto (1988-1992, 1996-2002)
  • Argentina Claudio Borghi (1992)
  • Argentina Sebastián Cejas (2006-2007)
  • Argentina Chile Marcelo Espina (1995-1998, 2001-2004)
  • Argentina René Houseman (1982)
  • Bolivia
  • Bolivia Marco Etcheverry (1994)
  • Brazilia
  • Brazilia Emerson Pereira da Silva (1995-1998, 2000)
  • Brazilia Severino Vasconcelos (1978-1983)
  • Columbia
  • Columbia Andrés González (2006)
  • Columbia Giovanni Hernández (2007)
  • Columbia Macnelly Torres (2008-)
  • Ecuador
  • Ecuador Eduardo Hurtado (1993)
  • Paraguay
  • Paraguay Celso Ayala (2006)
  • Paraguay Argentina Lucas Barrios (2008-2009)
  • Paraguay Domingo Salcedo (2008-2010)
  • Uruguay
  • Uruguay Claudio Arbiza (1996-2000)
  • Uruguay Andrés Scotti (2010-)
  • Venezuela
  • Venezuela José Manuel Rey (2009)

Antrenori

Președinți

  • Chile Alberto Parodi 1925 -1926
  • Chile Tomás Olivo 1926 - 1926
  • Chile Carlos Bello 1926 - 1928
  • Chile Carlo Cariola 1928 - 1929
  • Chile Carlos Concha 1929 - 1930
  • Chile Gonzalo Debesa 1930 - 1931
  • Chile Fernando Larraín 1931 - 1932
  • Chile Tomás Olivo 1932 - 1933
  • Chile Waldo Sanhueza 1933 - 1934
  • Chile Robinson Álvarez 1934 - 1935
  • Chile Alfonso Silva 1936 - 1937
  • Chile Ernesto Blake 1937 - 1939
  • Chile Robinson Álvarez 1939 - 1942
  • Chile Ernesto Blake 1937 - 1939
  • Chile Robinson Álvarez 1939 - 1942
  • Chile Tomás Olivo 1942 - 1943
  • Chile Robinson Alvarez 1943 - 1949
  • Chile Hugo Larraín 1949 - 1951
  • Chile Pedro Foncea 1951 - 1953
  • Chile Antonio Labán 1953 - 1962
  • Chile Jovino Novoa Vidal 1962 - 1964
  • Chile Guillermo Herrera 1964 - 1968
  • Chile Guillermo Ferrer 1968 - 1969
  • Chile Héctor Gálvez 1969 - 1976
  • Chile Javier Vial 1976 - 1978
  • Chile Luis Alberto Simián 1978 - 1979
  • Chile Miguel Balbi 1979 - 1979
  • Chile Alejandro Ascuí 1980 - 1984
  • Chile Patricio Vildósola 1984 - 1984
  • Chile Naín Rostión 1985 - 1985
  • Chile Peter Dragicevic 1986 - 1991
  • Chile Eduardo Menichetti 1991 - 1994
  • Chile Peter Dragicevic 1994 - 2002
  • Chile Juan Carlos Saffie (síndico de quiebra) 2002 - 2003
  • Chile Francisco Goñi (síndico de quiebra) 2003 - 2004
  • Chile Patricio Jamarne (síndico de quiebra) 2004 - 2005
  • Chile Cristián Varela 2005 - 2007
  • Chile Gabriel Ruiz-Tagle 2007 - 2010
  • Chile Guillermo Mackenna 2010 -

Note

  1. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Coventric!
  3. ^ Homewood, Brian (). „Colo Colo win yet another Chilean title”. Reuters. Accesat în . [nefuncțională]
  4. ^ IFFHS

Legături externe

  • Pagina Oficială
  • Site-ul suporterilor
  • Site-ul fanilor Arhivat în , la Wayback Machine.